top of page
IMG_6252.jpg

BLOG

Hier deel ik wat ik zoals tegenkom in mijn leven en waar ik over schrijf in blog vorm.

Kom erbij en word lid van onze community op Instagram. Stuur me een DM en ik voeg je toe aan de groepschat. 

jessieentobias.jpg

Blog

Niets is wat het lijkt!

Sterker nog, doordat je vaak maar een fragment ziet van iemands leven, vullen je hersenen van alles in. Dat is handig, zo konden we vroeger snel bepalen of iets gevaarlijk is of niet. 

 

Gelukkig leven wij in een vrij veilig deel van de wereld, daar ben ik enorm dankbaar voor. Dus dat scannen op gevaar hebben we niet meer zo hard nodig, alleen weten onze hersenen dat nog niet. Die gaan vrolijk door met categoriseren.   

 

Als ongewenst kinderloze vrouw lijkt het soms net alsof iedereen kinderen heeft en een blij en gelukkig gezin heeft. We kennen de verhalen niet van de meeste mensen die we tegenkomen op straat. Het is goed om je dat te realiseren. Elk huisje heeft zijn kruisje, iedereen heeft een verhaal. Wat je denkt te zien, is niet altijd wat het is. 

 

Als je deze foto ziet bijvoorbeeld, zou je zomaar kunnen denken dat dit mijn kinderen zijn. Maar niets is minder waar. Achter deze liefdevolle foto schuilt groot verdriet. 

 

Deze foto is afgelopen zomer gemaakt op het strand van Malta waar mijn broer woont met zijn gezin. Mijn vriend en ik hebben mijn neefje en nichtje meegenomen voor een dagje strand. 

 

Twee dagen hiervoor was de afscheidsdienst van hun mama. Zij overleed op 34 jarige leeftijd aan de gevolgen van borstkanker en liet mijn broer en hun twee kinderen achter van 3 en 4,5 jaar.  

 

Je ziet een vrouw die ongewenst kinderloos is.

Je ziet twee kinderen die geen mama meer hebben. 

 

Het leven is niet eerlijk, maar dat wisten jullie al. 

 

Mijn schoonzus bleef dankbaar, hoopvol en liefdevol tot de laatste dag. Haar wens voor ons allemaal is: Geniet van het leven, elke dag is er wel een lichtpuntje. Houd van de mensen om je heen. Heb lief, heb zoveel lief als je kan! 

 

En zo is het ook voor ons, lieve vrouwen zonder kinderen. Kijk naar de lichtpunten in je leven, verspreid je liefde en zoek je sisters op. Door te delen met vrouwen in dezelfde situatie voel je je meer begrepen en gezien. 

 

Neem deel aan onze community. We delen in een groepsbericht binnen insta onze verhalen, gedachten en gevoelens. Je bent van harte welkom: join the club en geef je op bij Judith

 

In nagedachtenis aan mijn schoonzus Angele. We miss you! 

02

Blog volgt

volgt

03

Blog

volgt

04

Blog

volgt

bottom of page